vineri, 20 martie 2009

Pana cand?

Plec de dimineatza chitit sa rezolv cu numarul la motor..cel rosu ma enerva ca era de tractor , mare si zanganea pe aripa . Dupa ce dadusem spaga la aia cu actele de vis a vis de Politie ca sa-mi aranjeze dosarul cu tot ce trebuie la el, acum trebuia sa stau la coada la Taxe si Impozite sector 2. Dupa ce toti mosii plateau impozite la masini scoase din uz si la apartamente care nu erau ale lor,in sfarsit imi vine randul si ma intreaba functionara:
-Cati bani doriti sa platiti la impozit pentru motocicleta domnu`?!
-A..pai pot sa-mi aleg? 1 ron doamna daca se poate, ii raspund.
-Ma luati la misto, trebuie sa pltiti 26 de ron.
Nu stiu de ce ma intrebase cat vreau sa platesc,dar ca sa nu ma mai enervez platesc si o intreb unde pot sa platesc taxa de talon.Imi spune in scarba ca la CEC pe langa circ.Plec,intorc acolo pe linie dubla sa caut CEC-ul de la circ,intru si inauntru nu era nimeni.Nici un client,nici un angajat.Zic hai repede ca de data asta scap usor.
-Alo!! E cineva?!
Se aude un tusit de femeie in spate..
-Da imediat!
Stau vreo trei minute,nu vine nimeni dupa care apare o baba infuriata ca am ridicat-o de la masa.
-Nu vedeti ca nu e nimeni?! Nu merge sistemul!Ce vreti sa platiti?
Imi venea sa-i omor....pe pereti erau reclame cu CEC acum o noua viziune,sapte carduri,imediat,acceseaza fonduri,de ce sa ia altii cand poti tu..bla bla..eu nu puteam sa platesc o taxa de certificat de inmatriculare...
In sfarsit i se face sistemului mila si porneste si platesc taxa 37 ron. Hai ca plec la Pipera sa dau actele la politisti.
Coada,trafic,claxoane stai de cinci ori la acelasi stop..in final ajung aproape,ia-o pe interzis sa nu te bage prin spate sa stai la alta coada..ajung acolo,coada la informatii,coada la ghiseul de inmatriculari.Ma asez si ma rog sa am toate actele sa nu ma intoarca ala ca lesin.
Chiar cand sa ajung la ghiseu o baba sare din dreapta peste o banda rosie cu niste hartii in mana su pretextul ca ea a fost de dimineata la prima ora cand nu era nimeni,dar nu avusese nu stiu ce..o las..ce sa-i fac zic ca na,varsta. Nu zic frate ca pana si-a incercat norocul sa-si gaseasca un numar preferential am innebunit..inca 30 minute..nu era nimic cum vrea ea...a inceput sa sune la prieteni sa-i intrebe ce numar sa-si puna,ca ea e doctor si nu poate sa aiba orice numar! Simteam ca o iau razna,cerul gurii mi se uscase si as fi vrut sa fumez o tigara dar eram sigur ca daca ies se va duce totul.
In sfartsit pleaca,ajung acolo si politistul dupa ce verifica toate actele dupa care mai umblasem vreo doua zile si mai patimisem cu RAR-ul,autentificari,itp-uri,taxe, ce-mi zice frate:
- Nu pot sa va dau certificatul...remorca cu care a fost adusa motocicleta este radiata in Germania.Trebuie sa-mi aduceti alt act!
Am crezut ca o iau razna!
-Haideti domne` ce dracu`! Da-i cearta ,cazi in genunchi,roaga-te ca la Dumnezeu...in sfarsit imi zice sa vin dupa 3 ore juma` sa ridic numarul.
Am plecat de acolo si dupa trei ore juma` ma intorc..normal ca nu erau gata!
Deci?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu